Author Archives: F. Chopin Zeneiskola, Gödöllő

Jelentkezés ZENEVÁR csoportokba

zenevar_felveteli_2015 A Continuo-Gödöllő Alapítvány a 2015/2016. tanévben is indít ZENEVÁR csoportokat a Frédéric Chopin Zeneiskolában, illetve a kihelyezett óvodai csoportokban.

A foglalkozásokra a 2011. május 31. előtt született gyermekek jelentkezését várjuk.

Jelentkezni személyesen 2015. szeptember 7-én, hétfőn, a zeneiskola nagytermében lehet 16.00 és 17.00 óra között.

A zenevárra történő jelentkezést a zeneiskola portáján kihelyezett űrlapokon illetve az innen letölthető dokumentumon is meg lehet tenni. Kérjük, hogy a jelentkezési lapokat előre töltsék ki és küldjék be E-mail mellékleteként a continuozenevar@gmail.com címre.

Az elmúlt évhez hasonlóan most is indítunk haladó zenevár csoportot, amennyiben igény van rá. Ide mindazon első osztályba lépő gyermekek jelentkezését várjuk, akik eddig zenevárra (zeneoviba) jártak, és szolfézs tanulmányaikat csak második osztályos korukban szeretnék megkezdeni, illetve a jövő évi szolfézs felvételire szeretnének felkészülni.
A zeneiskolában Ölbéli dúdoló (zenebölcsi) is működik, hétfőnként 10 órától, melybe folyamatosan be lehet kapcsolódni.

Zene és Társművészetek tábor programok

A programot erről a helyről lehet letölteni

Chopin Open és Királyi Kölyök Koncertek

2015. június 20-án, szombaton több különleges eseményre is hívjuk a kedves érdeklődőket.

Zeneiskolánk udvarán délelőtt 11 órától kezdetét veszi a CHOPIN OPEN, a több éves hagyományra visszatekintő vidám, zenés, játékos szabadtéri rendezvényünk. Koncertek, játékok, főzés, fagyi… a részletek a plakátra kattintva olvashatók.

17 órától 22 óráig zeneiskolánk is az egyik “állomása” lesz a Múzeumok Éjszakája változatos gyermekprogramjainak pecsétgyűjtő zenés vetélkedő formájában.

Szintén 17 órától befejező alkalmához érkezik a Gödöllői Városi Múzeum és a Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola hangszerbemutató előadás-sorozata, melyre ismét hívjuk és várjuk az óvodás és kisiskolás gyermekeket. A Gödöllői Királyi Váróban ezúttal a Múzeumok Éjszakája programjaihoz csatlakozva ismerkedhetnek meg az érdeklődők a hangszerekkel. A hangszerek kavalkádjában Fodor László műsorvezetése segít eligazodni, a változatos zeneszerszámok megszólaltatásáról pedig a zeneiskola növendékei gondoskodnak.

Szeretettel várjuk az érdeklődő családokat valamennyi rendezvényünkre!

Chopin Open 2015 KKK_2015 Plakát.inddMuzeumok_Ej_GYEREK_2015

Felvételi eredmények a 2015/2016. tanévre

A felvételi eredmények PDF formátumban letölthetők innen.

Felhívjuk minden kedves újonnan felvett és meglévő növendékünk figyelmét az alábbi fontos, tanévkezdést érintő információkra:

ÓRABEOSZTÁS: 2015. szeptember 7. (hétfő) 14.00-18.00

Az órarend szerinti tanítás szeptember 8-án, kedden kezdődik.

Minden növendékünk azzal hitelesíti beiratkozását, ha megjelenik az órabeosztáson és az első tanítási órán. Az I. félév térítési díját a KLIK későbbi útmutatásai szerint kell majd befizetni, várhatóan szeptember vagy október hónap folyamán. (Azokat a felvételt nyert jelentkezőket, akiknél előzetes adminisztrációra is szükség van a beiratkozáshoz, egyénileg fogjuk értesíteni.)

Köszönjük együttműködésüket!

“Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” + “Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért” = 2 elismerés iskolánk tanárának Lázárné Nagy Andreának

Bonis_Bona_díjatadasA „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik. A Nemzeti Tehetség Program egyik célkitűzése, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli tehetséggondozó pedagógusokat és szakembereket, akik munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a nemzet tehetségeinek kibontakoztatása érdekében.

Bonis_Bona_oklevel Zeneiskolánk tanára, Lázárné Nagy Andrea 2015. június 5-én a Pesti Vigadó dísztermében vehette át e rangos díjat a „Kiváló versenyfelkészítő” kategóriában. Az elismerésben azok a versenyfelkészítő pedagógusok részesülhettek, akik legalább öt tanéven át eredményes munkát végeztek nemzetközi, országos és regionális tanulmányi, szakmai, művészeti és sportversenyekre való felkészítésben.

 

Pedagogusnap_polgarmester

Néhány nappal később, 2015. június 8-án, a Művészetek Háza, Gödöllő Konferenciatermében újabb elismeréshez gratulálhattunk Andi néninek.

Gödöllő önkormányzata nagy hangsúlyt helyez az oktatás magas színvonalára, s bár ma már nem a városhoz tartoznak az iskolák, a pedagógusok munkáját változatlanul figyelemmel kíséri a városvezetés, és nem mulasztja el értékelni azokat, akik áldozatosan fáradoznak a jövő generációjának tanításán, nevelésén. Az ő elismerésükre alapította Gödöllő Város Képviselő-testülete a GÖDÖLLŐ GYERMEKEIÉRT, IFJÚSÁGÁÉRT DÍJ-at, amit hagyományosan a városi pedagógusnapon adnak át.

Pedagogusnap_korus A képviselő-testület a beérkezett javaslatok alapján az idén Herczenikné Molnár Terézia gyógypedagógus-tanítónőnek, Lázárné Nagy Andrea tanárnőnek és a Szent János Utcai Óvoda nevelői közösségének adományozta a díjat. A tanárnő méltatásában elhangzott, hogy 1991 szeptemberétől tanít a gödöllői zeneiskolában. Zeneakadémiát végzett karvezető, aki hegedű- és szolfézstanárként kezdettől kimagasló eredménnyel végzi munkáját. Pedagogusnap_zenekar Munkája eredményességét jelzi, hogy szolfézscsoportjaiból az elmúlt 20 év alatt több mint 80 növendék került zeneművészeti szakközépiskolába, de akár budapesti vagy külföldi felsőoktatási zenei intézményekbe is. Növendékei az Országos Zeneiskolai Szolfézsversenyen és az Országos Zeneiskolai Zenekari Versenyen több alkalommal is kiemelkedően szerepeltek. A gyermekek játékos tanulásához – Margaréta címmel – nagyszerű szolfézs-feladatgyűjteményeket állított össze. Ezek a kiadványok szakmai körökben országos szinten is nagy érdeklődést váltanak ki.

SZERETETTEL GRATULÁLUNK ANDI NÉNI!

A díjátadással egybekötött pedagógusnapi ünnepség műsorát zeneiskolánk alkalmi gyermekkórusa és Ifjúsági Vonószenekara is színesítette, többek között a díjazottak tiszteletére előadott meglepetés-műsorszámokkal, melyekben Andi néni régi és jelenlegi növendékei énekeltek.

Az ünnepélyes díjátadó alkalmakról szóló bővebb, fényképes beszámoló az Új Nemzedék Központ honlapján (www.ujnemzedek.hu/tehetseg), valamint a Gödöllői Szolgálat 2015. június 9-i számában olvasható.

Közvetlen linkek:
http://ujnemzedek.hu/tehetseg/bonis_bona/dijazottak_2015._junius/kivalo_versenyfelkeszitok-palyazat_alapjan/lazarne_nagy_andrea-9699
http://www.szolgalat.com/gszolga150609.pdf

Évzáró hangverseny és bizonyítványosztás

Kedves Szülők és Növendékek!

A Tanévzáró ünnepség és bizonyítványosztás 2015. június 15-én (hétfőn) 17 órakor kerül megrendezésre.

Helyszín: Művészetek Háza, Gödöllő

XI. Országos Mélyrézfúvós Verseny – Kiskunfélegyháza

Szilágyi Benjámin Iskolánk nagy várakozással tekintett a 2015. június 5. és 7. között Kiskunfélegyházán megrendezett XI. Országos Mélyrézfúvós Verseny elé. Növendékünk, Szilágyi Benjámin ugyanis 2 hangszerrel is továbbjutott a területi válogatóról az országos döntőbe.

Benjámin kiemelkedő eredményei igazolták várakozásainkat:
– a tenorkürt kategóriában, a III. korcsoportban I. díjat nyert
– a harsona kategóriában, a III. korcsoportban szintén I. díjat nyert.

Felkészítő tanára mindkét hangszeren: Ella Attila.

Köszönetet mondunk zongorakísérőnknek, Ivántsó Tünde tanárnőnek is, akinek ebben a félévben különösen sok feladat jutott a rézfúvós versenyek terén.

Szeretettel gratulálunk növendékünknek és felkészítő tanárának ezért a páratlan eredményért!

“Az év növendéke” – díjazottak, 2015

A díjat a Continuo-Gödöllő Alapítvány alapította 2003-ban, olyan zeneiskolai növendékek számára, akik eredményeikkel, megbízhatóságukkal, kitartásukkal és emberi hozzáállásukkal egyaránt példát jelentenek a többiek számára. Akik több éve tanulnak hangszerükön, és ez idő alatt kitűntek szerepléseikkel, szorgalmukkal, átlag fölötti, igényes zenélésükkel.

„Az év növendéke” díjban 2015-ben az alábbi növendékeink részesültek:

Asztalos Dorottya – gordonka

Major Krisztina – koboz

Sivadó Anna – hegedű

Szinvai Dániel – furulya

Szutor Karina – furulya

A 2014-2015. tanévben Gödöllő Város Önkormányzata kérésére a  „Zeneiskola legkiválóbb növendéke” címre Szilágyi Benjámint terjesztettük fel. Szeretettel gratulálunk az elismeréshez!

Zene és társművészetek tábor

borito_2015

A tábor részletes tájékoztatóját a képre kattintva érhetik el.

A jelentkezési lap letölthető innen.

2015 június havi programajánló

Programajánlatunk az alábbi formátumokban tekinthető meg vagy tölthető le:

Microsoft Word 97-2003 (.doc)
Adobe Acrobat (.pdf)