Archívum kategóriák szerint: Versenyeredményeink

XI. Nemzetközi Furulyaverseny, Szlovákia, Érsekújvár

2019. május 10-én a Szlovákiai Érsekújvárra utaztak növendékeink. A XI. Nemzetközi Furulyaversenyt az érsekújvári művelődési házban (Dom kultúry Nové Zámky), az idén a nagy érdeklődésre való tekintettel 3 párhuzamos helyszínen rendezték meg. A verseny célja változatlanul az, hogy a közép-európai zeneiskolák, konzervatóriumok, egyetemek furulya szakos hallgatói illetve végzett művészei rendszeresen találkozzanak szakmai tapasztalatcserére. A versenyen 5 éves kortól a középiskolás és egyetemista korosztályon át egészen a tanári és művészi korcsoportokig terjedt a nevezés lehetősége. A többségében szlovák versenyzőhöz számos magyar és osztrák nevező is csatlakozott.

szabohunor_jancsoeditZeneiskolánkból a III. korcsoportban Szabó Hunor furulya szakos növendékünk indult Jancsó Edit zongora szakos növendékünk kíséretével. Teljesítményüket Arany minősítéssel értékelte a zsűri. Felkészítő tanáraik Z. Molnár Ildikó és Horváth Judit voltak.

Szeretettel gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáraiknak!

X. Országos Czidra László Furulyaverseny, Budapest

2019. április 12. és 14. között Budapesten került megrendezésre a X. Országos Czidra László Furulyaverseny. A döntőbe jutott 2 szólista növendékünk, valamint a 2 kamaracsoportunk nagyszerű eredményekkel tértek haza:

Szóló kategória, II. korcsoport: Szabó Hunor III. díjat kapott.

Szóló kategória, IV. korcsoport: Juhász Enikő III. díjat kapott.

Zongorakísérőjük Ujj Emőke volt, akinek munkáját e helyről is köszönjük!

Kamara kategória, 1. korcsoport: Sződi Júlia, Szabó Hunor, Pirkó Emma, Sorompó Attila I. díjat nyert.

Kamara kategória, 2. korcsoport: Baji Boglárka, Juhász Enikő, Lukács Lilla Réka szintén I. díjat nyert.

Felkészítő tanáruk: Z. Molnár Ildikó Tanári Különdíjban részesült.

Nagy szeretettel gratulálunk a sok-sok díjhoz!

kiskamarafurulya_trio

szabohunorjuhaszeniko 2

IV. Pest Megyei és Budapesti Dallam-ütőhangszeres Szólóverseny, Göd

A gödi Németh László Általános Iskola és AMI valamint a Gödi Művészetoktatásért Alapítvány 2019. április 13-án rendezte meg az ütős dallamhangszerek versenyét. Növendékeink szép eredményeiről tudósíthatunk:

ütősök_GödA II korcsoportban Braun Áron I. díjat nyert.

A III. korcsoportban Zombor Bercel I. díjat, Bekő Pál pedig Különdíjat nyert.

Felkészítő tanáruk: Szitha Miklós.

Szívből gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáruknak a szép eredményekhez!

VIII. Országos Hangjegykártya Verseny, Esztergom

Az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola az idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a hangjegykártya versenyt. A játékos ifjúsági zeneelméleti vetélkedő egyik célkitűzése, hogy a Hangjegykártyát, mint zenepedagógiai segédeszközt megismertesse, használatára ötleteket adjon, s azt a zenei nevelés szolgálatába állítsa. A vetélkedő létrejöttét az Esztergomi Zeneiskola zongoratanárának, a zeneszerzőként is ismert Vigh Kristófnak köszönhetjük, aki megalkotta ezt a szolfézstanításban forradalmian új oktatási segédeszközt. A versenyen a növendékeknek szolfézs és zeneirodalmi ismeretekben kell jeleskedniük, de a lexikális tudás is fontos a jó eredményekhez.

Esztergom_2019_02A 2019. április 5-én megrendezett versenyen az idén is 3 növendéket indítottunk. Mindhárman a II. korcsoportban versenyeztek, és mindhárman bejutottak az „Aranydöntőbe”.

A döntőben Sorompó Attila és Cserbik Róbert Ármin Arany minősítést értek el. Szécsényi-Nagy Rudolf pedig I. díjat kapott.

Mindhárom növendékünk felkészítő tanára: Lázárné Nagy Andrea.

Szeretettel gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáruknak!

Esztergom_2019_01

IV. Abonyi Országos Trombita és Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál

Abonyban évente szerveznek szakmai napot a rézfúvósok számára. A kamarazenei produkciók mellett tavaly a kürtösök, idén, 2019. április 3-án pedig a trombitások kaptak lehetőséget szólistaként történő bemutatkozásra. Abony - Ella Attila növendékei

Trombitásaink szép eredményeiről tudósíthatunk:

Kolozsvári Márton a III. korcsoportban Arany minősítést kapott, Varga Tamás pedig a IV. korcsoportban szintén Arany minősítést kapott.

Felkészítő tanáruk Ella Attila, zongorakísérőjük Radnainé Puer Judit volt.

Abony - Somodi Károly növendékeiBencsik Ákos a IV. korcsoportban versenyzett, ahol Ezüst minősítést szerzett. Takács Benedek szintén a IV. korcsoportban indult, ő Arany minősítést kapott.

Felkészítő tanáruk Somodi Károly, zongorakísérőjük Ujj Emőke volt.

Szeretettel gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáraiknak a szép eredményekhez! Köszönjük zongorakísérőink áldozatos munkáját!

II. Hévízgyörki Népdaléneklési Verseny

2019. április 2-án Hévízgyörkön második alkalommal rendeztek népdaléneklési versenyt, melyre a Dunakeszi és a Ceglédi Tankerületi Központ területéről lehetett jelentkezni.

Hévízgyörk - népi énekesekÖrömmel számolunk be zeneiskolánk növendékeinek eredményeiről:

Az Énekegyüttesek kategóriájában a Cipóriska énekegyüttes Arany minősítést kapott.

Szólistáink eredményei a II. korcsoportban:

Hévízgyörk - Benedek Krisztina növendékeivelDányi Adél Arany minősítést kapott, Vécsey Liliána Ezüst minősítést szerzett.

Felkészítő tanáruk Benedek Krisztina Tanári Különdíjban részesült.

Szívből gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáruknak a szép eredményekhez!

VI. Pest Megyei Rézfúvós Verseny, Göd

A gödi Németh László Általános Iskola és AMI valamint a Gödi Művészetoktatásért Alapítvány immár hatodik alkalommal rendezte meg a rézfúvósok megyei versenyét. 2019. március 14-én 7 növendékünkkel vettünk részt a seregszemlén. Örömmel adhatunk hírt arról, hogy 3 versenyzőnk eredményesen szerepelt és az alábbi díjakkal térhettek haza:

Leskó Gábor (Mélyrézfúvó kategória – II. korcsoport – tenorkürt) I. díj
– felkészítő tanára: Ella Attila

Kolozsvári Márton (Trombita kategória – III. korcsoport) III. díj
– felkészítő tanára: Ella Attila

Bernácz Eszter Cseperke (Mélyrézfúvó kategória – II. korcsoport – vadászkürt) III. díj
– felkészítő tanára: Lázár Attila

Hálás köszönettel tartozunk korrepetitorainknak Radnainé Puer Juditnak és Ferenczy Beátának kitartó munkájukért. A zsűri Radnainé Puer Judit tanárnőt Korrepetitori Különdíjban részesítette.

Szeretettel gratulálunk növendékeinknek és tanáraiknak!

Leskó Gábor (1)Kolozsvári MártonBernácz Eszter - Göd - vágva

V. Papp Lajos Regionális Zongoraverseny, Biatorbágy

2019. március 12-én és 13-án, Biatorbágyon került megrendezésre az V. Papp Lajos Regionális Zongoraverseny. Zeneiskolánkból az idén 2 zongorista növendékünk indult a versenyen, és mindketten szép díjakkal tértek haza.

Váray-Kuti-TelekVáray Domonkos (I. korcsoport) I. helyezett lett és különdíjként meghívást kapott a Bartók Rádióban való szereplésre. A bemutatkozásra a Magyar Rádió Márványtermében kerül majd sor 2019. április 13-án, szombaton 16 órakor.

Kuti Donát (IV. korcsoport) Különdíjat kapott.

Felkészítő tanáruk Telek Zsuzsa Tanári Különdíjban részesült.

Szívből gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáruknak a szép eredményekhez!

XIII. Országos Zeneiskolai Kürtverseny, Kisújszállás

Bernácz Eszter - Kisújszállás2019. március 8. és 10. között is a néhány éve gyönyörűen felújított Vigadó Kulturális Központ adott otthont Kisújszállás városában a XIII. Országos Zeneiskolai Kürtversenynek. Az idén az ország zeneiskoláiból 66 kürtös jutott el a döntő megmérettetésre.

Iskolánkból Bernácz Eszter Cseperke jutott be az országos döntőre a II. korcsoportban. Eredménye: II. díj.

Felkészítő tanára: Lázár Attila.

Zongorakísérője Ujj Emőke volt, aki Korrepetítori Különdíjban részesült.

Szeretettel gratulálunk a díjakhoz!

XI. Tavaszi Gitártalálkozó, Szeged

A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskolájának és a Karolina Művészeti Iskola rendezésében 2019. március 9-én és 10-én immár tizenegyedik alkalommal került sor a Tavaszi Gitártalálkozóra, amelynek kezdetben a Dél-alföldi régió gitárosainak összefogása volt a célja. Mára azonban ezen kereteket kinőve az ország más régióinak zeneiskolai gitáros növendékeit is fogadta a találkozó. A szervezők örömmel nyugtázták, hogy az idén a határon túlról is érkeztek hangszeres diákok és tanáraik.gitárosok Beával

Zeneiskolánkból Kristóf Panna és Kántor Levente vettek részt az eseményen, és mindketten Nívódíjat kaptak.

Felkészítő tanáruk: Kósáné Szabó Beáta.

Szeretettel gratulálunk növendékeinknek és felkészítő tanáruknak!