Gödöllői fiatalok a giesseni nemzetközi zenekarban

IMG_7939 A Landesgartenschau 2014 rendezvénysorozat keretében zenei fesztiválnak adott otthont Gödöllő német testvérvárosa, Giessen. Az erre az alkalomra összehívott nemzetközi zenekarban a helyi zeneiskola igazgatónőjének, Katja Marauhnnak a meghívására a Frédéric Chopin Zeneiskola Ifjúsági Vonószenekara képviseletében Sivadó Anna, Sivadó Zsófia és Gecse Júlia is színpadra léphetett.

A júniustól októberig tartó rendezvénysorozat Giessen egyik gyönyörű, nagy parkjában kapott helyet. A park ösvényei mentén, táblákon volt olvasható a város összes testvérvárosának leírása, továbbá sátrakban mutatták be a kiállító tartományok legszebb városait, azok különlegességeit, ízeit, látványosságait.

IMG_7950 A három gödöllői muzsikus 2014. június 11-én utazott erre a különleges eseményre. Az 1000 km-es utat a lányok – Giessen városának jóvoltából – repülőgépen tehették meg. A testvérvárosokból érkezett vendégek giesseni családoknál kaptak szállást erre a hat napra. Anna, Zsófia és Júlia egy kedves, vendégszerető, idős házaspárnál lakhatott. A családfő, Gerd Zörb Giessenben köztiszteletben álló személyiség, már számos alkalommal nyitotta meg otthonát külföldi vendégek számára.

A néhány napos próbaidőszak után a különleges koncertre június 15-én, vasárnap került sor. Helyi muzsikusokkal egészült ki az az alkalmi vonószenekar, melynek magját Giessen testvérvárosaiból, Ferraraból (Olaszország), Netanya-ból (Izrael), Wenzhou-ból (Kína), Winchesterből (Anglia) és Gödöllőről érkezett a fiatal zenészek alkották. Előadásukban Händel: B-dúr Concerto grosso (op. 6/7.), Puccini: Crisantemi, Mendelssohn: F-dúr Vonósszimfónia (Nr. 11.) és két ragtime csendült fel Martin Gärtner, a Justus-Liebig Egyetem docense, a Giesseni Operaház Gyermekkórusának karmestere vezényletével. A sikeres előadás hangulatát csak fokozta a szabadtéri nagyszínpad és annak gyönyörű környezete.

A koncert után a vendégszereplők és vendéglátóik Barbara Czernak rezidenciáján egy kellemes grillpartin búcsúzhattak el egymástól, abban a reményben, hogy az ilyen kezdeményezéseknek lesz még folytatása.

A hozzászólás nem engedélyezett.