II. félévi térítési díjak, tandíjak befizetése ÁTUTALÁSSAL 2021. február 28-ig

Tisztelt Szülők, kedves Növendékeink!

Elérkezett február második fele, a 2020-2021. tanév II. félévére vonatkozó térítési díjak illetve tandíjak befizetésének időszaka. A díjtételek alapesetben nem változtak, azaz megegyeznek az ősszel már megismert és befizetett összegekkel.

A KRÉTA rendszerben történt fejlesztések és azok összehangolása a Tankerületek pénzügyi rendszereivel mostantól kezdve lehetővé teszik a díjak elektronikus befizetését. Ezzel az irodánkban történő készpénzes befizetések áldatlan helyzete megszüntetésre került.

A Dunakeszi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint hamarosan a bankkártyás befizetés módozata is aktív lesz a felületen, de addig is az eseti banki átutalás lehetőségét kínálja fel a KRÉTA.

A banki átutalás menete a következő:

Zeneiskolánk KRÉTA rendszerébe kell belépni gondviselőként.

https://klik039991001.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login

Itt rögtön 2 fontos szempontot kell említenünk:

  • Mindenképpen szülői/gondviselői felhasználónév és jelszó párossal kell belépni, ugyanis a tanulói belépés esetén nem működik a elektronikus ügyintézés menüpont.
  • Javasolt asztali számítógépről illetve laptopról belépni, ugyanis a tapasztalatok szerint mobil app-ról nem lehet megtalálni a fizetést, vélhetően ez a része még fejlesztés alatt áll.

Belépés után megjelenik, hogy melyik felületre szeretnének tovább lépni. Itt az E-ÜGYINTÉZÉS ikont kell választani, majd a megjelenő felületen a bal oldali menüben a “Befizetendők”-re kell kattintani.

Ekkor megjelennek az adott növendékhez tartozó fizetni valók. (Rákattintva a fizetés részletei is megjeleníthetők.)

A tanuló neve előtti jelölőnégyzetet bepipálva, alatta aktívvá válik a kék színű, “A kiválasztott tételek befizetése” gomb. E gombra kattintva láthatjuk a fizetési módokat. Ha a KRÉTA rendszer fejlesztése eljut odáig, itt fog majd megjelenni a bankkártyás fizetés opciója is. Iskolánkban a készpénzes befizetést megszüntettük, így jelenleg csak az eseti banki átutalás választható.

A “Banki átutalás”-ra kattintva jeleníthetőek meg az átutaláshoz szükséges adatok, amellyel mindenki a saját bankja felületéről el tudja küldeni az utalást. A KRÉTA úgy alakította ki a felületet, hogy a különböző adatok (kedvezményezett neve, bankszámlaszám, pénzösszeg, közlemény) egy-egy kattintással a vágólapra másolható, megkönnyítve így a banki mezőkbe történő beillesztést. Kiemelten felhívjuk mindenki figyelmét a “Közlemény” rovat pontos kitöltésére. Ide a megadott, KR-rel kezdődő kódot kell átmásolni. A Tankerület ez alapján tudja beazonosítani, hogy kitől érkezett a befizetés.

Esetleges felmerülő kérdésekkel, különösképpen a KRÉTA belépés problémáival (szülői/gondviselői felhasználónév és jelszó) keressék bizalommal zeneiskolánk titkárságát:

titkarsag@godollo-chopin.hu
+36 30 2409266

Köszönjük együttműködésüket!

A hozzászólás nem engedélyezett.